söndag 28 november 2010

Med Naemi till London

I går kom Linneas kompis Naemi hit. För er som inte känner henne så gick Linnea och Naemi på samma skola i Dalby. Naemi bor bokstavlig talat "på åkern mitt emot vårt hus". Så nu vet ni det!

Naemi flög hit själv från Kastrup. Bra jobbat, tycker jag. Själv var hon inte så bekymrad och tyckte att resan hade gått jättebra. Ingrid hämtade henne på Gatwick och sedan körde hon till skolan så att Naemi skulle få en chans att hinna se den. När Naemi och Linnea träffades blev det stort kramkalas och glädjetjut i korridorerna! Det är så underbart att se två vänner mötas efter en lång tid från varandra! Det blev bara en kort visit på skolan och Naemi var med på sista lektionen Design Technology. Sedan hade Linnea simning som after school sport.

Således fick de ta en s.k. Late-Late bus hem. Väl hemma stod Lasagne och film på programmet. Vi trängde in oss i vårt Wii-rum och såg filmen "Little Miss Sunshine". Kul och mysigt med mycket skratt och värme. OTROLIGT en film som passade HELA familjen. Lyckat.

I dag blev det London! Första gången för Naemi.

Vad skall man se om man bara har en dag? Det finns ett par givna måsten och sedan ett antal saker som Linnea och Naemi själva ville titta på.

Vi åkte till Hillingdon tunnelbanestation, bara för att konstatera att den var stängd. De håller ju på att utöka Londons underground med 30% till OS 2012 och då stänger de ner delar av nätet på helgerna. Nåväl vi tog oss till West Ruislip och åkte därifrån direkt till Tottenham Court Road. Tjejerna hade hittat en butik som sålde Manga böcker och bägge är lika galna i det!

Butiken: The Forbidden Planet

Vilken butik! Två våningar med serietidningar, Manga, rymd dockor, Star Wars grejor, Harry Potter attiraljer, Japanska böcker, och miljoner andra saker. Nämnde jag förresten att det fanns Manga böcker där. Visst, i MASSOR!

Ser ni Manga boken i övre högra hörnet?
Nej, visst ja... allt ni ser är ju Manga!

Jag lämnade dem i butiken och tänkte att de kunde få 1 timme. Väl tillbaka hade de inte ens hunnit till Manga böckerna. Det tog nog en timme till innan vi lämnade denna superhäftiga butik. Namnet: The Forbidden Planet. http://forbiddenplanet.co.uk/. Så vet ni det om ni vill köpa liknande häftiga saker. Daniel - De har en hel avdelning med "Dragons and Dungeons", bara om du skulle få tillbaks ditt gamla intresse.

Därefter en välförkänt lunch på Pret a Manger. Mums för alla hungriga.

BLT, Baguette med Skinka och Sushi. Mums!
 Sedan gick vi längs Oxfors Street upp mot Regent Street. Bägge gatorna var avstängda för trafik inför julhandeln och det formligen myllrade av folk på Londons shopping gata nummer 1. Vi njöt alla av julmusik, Steel band, blåsorkestrar, jättedisplayer med live musik, HMV och annan shopping. Uppe vid Oxford Circus finns det en underklädesaffär och de hade ersatt tråkiga skyltdockor med levande dylika. Fullt med intryck för alla.

Oxford Cirkus

Hamley's


Piccadily Circus med en Kaffe Machiato i handen.
En bit ner på Regent Street tog vi kaffepaus på Starbucks. En kaka och en Kaffe Caramel Machiato gör att man orkar gå en bit till. Vi tog oss ner till Piccadily Circus där jag tog åt höger för att går till Fortum and Mason för att handla lite Te och Choklad till Ingrid. Nej, inte julklapp tokstollar. Då hade hon ju läst det här och det hela hade varit förstört. :) Tjejerna tog sig åt vänster till en annan Japansk affär där jag mötte dem efter en stund. Vi gick sedana ner till Trafalgar Square, gick runt parlamentshuset tog vänster och slutade utanför.....

Alla ni som kan London vet att vi står nu framför Big Ben. Här njöt vi av storheten och gick sedan ner till Themsen för att titta på den och London Eye. En liten Crèpes med Nougat och sedan tunnelbana hem.

Lutande Ben i London

London Eye by Night


Tunnelbana och en Ipod...
Nöjda landade vi hemma strax efter 18. En lång och härlig dag var i London var till ända.
Kvällsmat i form av Pizza & Indiskt och sedan en film för stortjejerna, så sov alla gott.

Nu hoppar jag också i säng. Sov gott!

Rikard

1 kommentar:

Karin sa...

Vilken trevlig dag! Och vi älskade också att se Little Miss Sunshine. Det finns en annan film med liknande namn som är lite otäck och kanske passar bättre för vuxna och tonåringar som heter Sunshine Cleaning. Jag tror att det är samma regissör men jag är inte säker. Men den är också jättebra och ovanlig.