söndag 7 november 2010

Sköna söndag

Godmorgon!

Vi var uppe arla idag då våra gäster skulle åka till flygplatsen före kl 9. Rikard och Linnéa körde iväg med dem och nu är vännerna säkert på plats medan R och L kör mot London där L ska träffa konfirmationsgänget.

Dagarna med Maria och PO's familj har varit roliga, sköna, nyttiga och upplevelserika. Det blir foto och text kring det imorgon då familjen är på skola, jobb och vardag igen.

Nu har jag röjt upp efter frukost och M resp J är igång med läxor. Kl 15 har vi bjudit hit den nya familjen på gatan. Vi insåg att annars har vi nog svårt att få till det förrän helgen före jul eftersom vi har gäster nästan alla de helgerna utom en och då ska barnen på kalas, det är julmarknad i svenska kyrkan och lite annat. Dessutom vill jag verkligen få till att vi ska kunna träffa svenska Ylvas familj då så att bl a Malin och hennes Paulina får en chans att ses och att vi får träffa hennes man. Alltså passade det bäst att bjuda hit grannarna idag. Det blir en enkel kladdkaka bara, men huset behöver röjas upp lite.

Här är fortsatt underbart höstväder. Solen strålar för fullt. På nätterna är det dock svalare. Med mycket folk inne och enkelfönster, har vi små pölar av vatten på fönsterblecken varje morgon. HUR kan man på 80-talet bygga ett hus med enkelfönster....???

Catharina, du har rätt, advent är ju inte så långt bort, men skönt att höra att julandet inte brakat lös än, jag tycker det är tidigt i början av november... Paketkalendern är ju inte heller så långt borta... och där behövs förstås något som är lite juligt.
Skönt att höra att det var lyckat på Lalandia!

Märtha, jag förstår att det var många på begravningen. Det är rimligt när man är så "ung" och aktiv fortfarande. Det är bra att det var en fin och minnesvärd högtid, men tyvärr är ju sorgen och saknaden lika stor vad man är gör. Väldigt tråkigt.
Julmarknad känns väldigt tidigt! Som du skrev har vi ju precis haft Alla helgons helg.

Britt, Erik har inte flyttat än och Johan har inte berättat att han ska flytta än (så jag tror inte han vet om det), så Johan tycker nog inte att han saknar kompisar. Det är jag som gör domedagsprofetior och tänker framåt. Johan leker hela dagarna i skolan med Erik och Michael och nu senaste veckorna med en David. Så han är väldigt nöjd. Nu har han lekt och lekt och lekt med Gustav i FEM dagar. En kväll låg de och pratade till kl 00.30. De sa att det pratade om känslor! BRA att killarna också gör det. Det var VÄLDIGT hemliga saker för vi får absolut inte veta vad de avhandlade. :) Sofia och Malin har haft SÅ kul och det är häftigt när det skiljer tre år.
KANSKE kommer Alfred och hans mamma Karin kommer och hälsar på en helg. Det skulle vara SUPERKUL.
Har inte glömt listan. Ska titta på det ikväll, men den blir inte lång. Maria och PO hade SÅÅÅÅ mycket med sig. Jag tror de hade 8 limpor bröd, ostar, godis mm mm mm.

Karin, ja det är nya höstlöv :) . Gällde att avverka de lövvarianter som fanns innan hösten är förbi, ha ha ha. De här är ju väldigt färgstarka och kanske var de andra bättre, men omväxling förnöjer ju.
Jag försökte kommentera hos dig flera gånger igår kväll men kunde inte. Har det varit något strul?
Vi får se hur det blir med bil... Maria och PO som har järnkoll på branschen och är väldigt intresserade av bilar tyckte jag skulle satsa på en Mini Cooper (jepp, skulle inte banga, de är häftiga, men inte superbilliga) eller en Fiat Punto (kanske det, de är också billiga). Vi får se.

Naemi, TACK! SÅ kul med hälsning från dig! Vad roligt att du får komma tillbaka till din praoplats och blåsa glas!!! Häftigt. Vad gjorde du för något?
TRE veckor kvar!!

Maria och PO, TACK för besöket! Hoppas ni haft en bra resa hem och att ni snart kommer tillbaka. Tack för ALL hjälp inom alla områden ;) ! KRAMAR.

Ok, mot bak och röj.

Kram Ingrid

3 kommentarer:

naemi sa...

hej, hej! :)

Jag fick hjälpa till med att blåsa whiskey-glas och så fick jag blåsa ett eget whiskey-glas!! :)
Grymt svårt men väldigt kul!!

JAG LÄNGTAR SJUUUKT MYCKET!!!! ibland önskar man att tiden kunde gå liite fortare... ;)

hoppas ni får en bra vecka!! ska ut o spela fotboll nu. :P

Britt sa...

Hej Ingrid!
Hoppas att vädret fortsätter att vara bra .
8 limpor bröd har de så dåligt bröd i London?
Ta det så lugnt nu Ingrid. Vi tar det som det kommer. Det viktiga är att träffa er.
En tidning som passar Malin inte sudoko.Tips
Kramar från Britt

Karin sa...

Det är nog inte så många fler än du som märker att bloggkommentarerna funkar dåligt :-) men bra att det gick till slut.

Julia frågar efter Linnéas mejladress för hon vill skicka den där inbjudan t Spotify.

Kata ligger just i badet i en av de fina badbarsen från Lush. Hon undrar när vi ska till London nästa gång :-)

Kram från Karin