onsdag 10 november 2010

Två dagar mellan besöken är lagom

Nu har jag börjat få rutin. :) Sällan har vi haft så tätt mellan besöken som nu och i de fallen har det inte varit i samband med lov så att alla gäster kunnat stanna även under veckodagarna (vilket är väldigt praktiskt för annars blir det VÄLDIGT lite tid här om man kommer fredag kväll och ska hem på söndagen).

En dag mellan besöken förra veckan var i minsta laget. Nu har jag haft två dagar och det har jag haft flera gånger i höst och nu ser jag att det är minimum för att få till det så det blir ok. Första dagen går nämligen åt till...... typ ingenting. Tvättar, bloggar, röjer, plockar, svarar på mail, börjar mentalt fundera på vad vi ska äta, göra, vad som ska fixas i huset mm mm. Det är som om hela jag går in i en mental uppladdning för dag två. Då ska allt ske, gästrum och toaletter skuras, i bästa fall hinner resten av huset att få sig en omgång också, mat inhandlas och förberedas, strykning av det som inte blev klart dagen innan, läxor drivs på för att ligga i framkant mm mm. SEDAN är vi klara att välkomna er!

Idag kommer gästerna om ca 4 timmar. Var i butiken och storhandlade redan kl 8.15. Nu är det städa och tvätta alla barnens sportkläder (första säsongen är klar och tjejerna ska nu välja nya sporter och göra try outs för period 2) som gäller. Sedan "pynta" gästrummet och fixa snabblunch. Hämta Rikard som får äran att åka till flygplatsen. Låter som en perfekt plan. I alla fall i teorin...

Karin, lustigt att jag frågade om glutenutvecklingen samtidigt som du skulle skriva om det. Har läst med intresse och som vanligt är du klok och har det under kontroll! Lycka till!
Vilken tokig frisör du har. Tur att du säger ifrån så du blir nöjd. Jag kan tycka att det är lite jobbigt att inkräkta på deras profession.
Nu vet jag vilken kycklingrätt vi bjöd er på. Tack! En av mina favoriträtter. Tror dock kommande gäster fått den förut...Kata kan väl komma hit och ta över huset under julen då när vi är hemma, ha ha. Jag skulle inte heller ha något emot VÄRME!

Boktokig, TACK för hälsning, så roligt att du tog dig hit. Ja, det är verkligen en spännande upplevelse att bo utomlands några år. Våra vyer har vidgats i många avseenden. Barnen går på en fantastisk skola här, men oj vad de får jobba. Stor skillnad mot hemma, på gott och ont. De trivs dock otroligt bra.
Jag läser också nästan enbart på svenska, men barnen läser lika gärna på båda språken. En gåva tycker jag som är mer matematiker än språkmänniska... Bokhandlarna (eller heter det verkligen boklådorna?) här är fantastiska, ibland 4-5 våningar höga. Det som jag kallar "pysselböcker" hemma, alltså böcker för förskolebarn där de kan lära sig läsa, skriva och räkna, finns ju här ända upp till gymnasieålder. Läser de "Flugornas herre", kan man köpa en "pysselbok"/instuderingsbok med frågor till varje kapitel, sammanfattningar och förklaringar. Helt nytt för mig! Hemma inser jag att marknaden inte är så stor för den sortens böcker.

Britt, är ni på väg? :) Kuddar av rätt höjd är på gång. Efter två dagars regn och rusk SKINER solen igen. VÄLKOMNA!

NU måste jag SKYNDA!
Kram Ingrid

1 kommentar:

Catharina sa...

Men så meckigt att fixa håret hos olika frisörer... jag har hittat en frisör här i Skurup som jag gillar. Just nu har hon färgat mitt hår i min egen färg (för att dölja dom grå!) och så har jag två "tofsar" med rött på sidorna och i dom röda tofsarna har hon blekt det så att det finns ljusröda slingor däri. Du förstår precis va?!

Jag tycker att du har jättefint tjockt hår...

Haha jag förstår att du gör "ingenting" första dagen efter besök. Det är det jag brukar ha mina måndagar till när jag är själv igen efter helgen...

Dags för lunch och sen hämta Moa och hennes kompis och köra dom till miniorerna.

Denna veckan har jag faktiskt avanmält mig till mötet med min egen klubb ikväll. Jag vet inte när det hände senast och jag har fått kommentarer för det... men det skiter jag i!

...så ikväll är faktiskt HELA vår familj hemma HELA kvällen! Det är också ett tag sen! Ska bli skönt.

Det börjar nog bli dags för mig att planera Moas kalas på lördag... och köpa present till barnens kusin som ska ha kalas på lördagkväll... och fixa farsdagspresent till söndag... Alltså dags att stänga ner datorn!

Kram Catharina