måndag 1 november 2010

Madame Tussaud

Ja, de är så verklighetstrogna. Julia, i sina bästa år.
Här kommer den avslutande berättelsen av vad vi gjorde med Kerstin och tjejerna.

Söndag var vi många som skulle med till London och därför fick bilen gå två gånger till stationen. Målet för turen var Madame Tussauds. Jag har pejlat lite vad våra besökare vill göra och så sparar jag de sakerna för vår familj till motsvarande besök kommer. Detta var en sådan "sparad" utflykt. Jag har t ex också "sparat" Tate Modern till Rikards föräldrar kommer.

Jag vet inte vad som händer i London och lågkonjunktur och terrorhot känns långt bort när man ser de ENORMA folkmassor som drabbat oss senaste veckan när vi varit inne i city. Det är helt horribelt och man kan inte röra sig snabbt någonstans. När vi kom till Madame Tussauds ringlade sig köerna LÅNGA längs med husväggarna. MEN som tur är har alla ställen GOTT om personal som är både vänliga och verkligen ser till att det flyter på snabbt, så vi kom ändå in ganska fort.

Linnéa och jag var där när hon var 8 år och jag slogs då av att hon förstås inte kände igen EN ENDA person därinne, eftersom de alla var internationella kändisar som hon inte hade någon koll på över huvud taget. NU var det något HELT annat. Hon kände igen i princip varenda en!

Linnéa jan 2005 (dessa killar fanns fortfarande kvar, men i en flashigare miljö).
Lilla Néa, hon SYNS ju knappt där bak...
 

Linnéa okt 2010. Liten har verkligen blivit stor.
Johan är nu 8 år och han kände igen flera stycken och självklart beror det på att han har storasystrar som upplyser honom om det ena och det andra, men också för att han levt i en internationell miljö.

Johan med idolen!
Erica hade ganska bra koll, medan Jenny tyckte de flesta var obekanta.

Jenny med Madame själv.
L var besviken över att det bara fanns EN tennisspelare. Det var DÅLIGT enligt henne :) .


Moster Marit, bara för dig, en hälsning från Erica och Travolta!! :))


Alla gillar Shrek!

Malin var linslusen som ville fotograferas med i princip varenda vaxdocka :) . Här Malin, bara för dig, en orgie i Malin-bilder.

Det är verkligen otroligt att man får gå så nära inpå alla figurerna och inga vakter säger till att man inte får röra dem eller någonting.

Självklart var kungaparet på plats också!
Madame Tussaud har ju utvecklats så enormt sedan jag var barn. Skräckavdelningen som vi gick igenom med två skräckslagna, gråtande Malin och Jenny, var enligt Kerstin BETYDLIGT hemskare än London Dungeon dagen före. Det fanns också en 4D bio om superhjältar. Själva innehållet imponerade ju inte på oss vuxna överhuvud taget för det var ju en töntig historia, men 4D effekterna är nog de bästa vi upplevt någonstans. Vi hade ju med oss våra egna superhjältar:
Efter detta var alla vrålhungriga, men att hitta en restaurang för 8 pers är inte det lättaste. Vi lämnade Tussaud-området och gick längs Baker street och vek efter en stund in på en sidogata där italienska restaurangen Zizzi fixade bord åt oss. Det var en trevlig erfarenhet med god mat till oss alla.
Och det var nog första gången vi fått pizza med potatis på:
Överraskande gott, smakade konstigt nog ungefär som krämig potatisgratäng på pizza...
Efter maten åkte Rikard hem med de tre yngsta, medan vi andra gav oss ut på jakt efter ett par skor till Linnéa som skulle på skolresa och behövde något representativt.... Vi hade tur och hittade ett par snygga som alla gillade i första affären. Bingo!

Det blev ytterligare lite shopping innan vi tog tunnelbanan hem. På kvällen var det packa och nedvarvning som gällde. Imorse gick alla upp vid 6.30. Min mobil ringde förstås en timme för tidigt då jag glömt ställa om mobilklockan till vintertid. Känns som om det händer varje gång vi skiftar tid...

Barnen iväg till skolan. Rikard iväg till jobbet.
Slutligen Kerstin, Erica och Jenny iväg till flyget.
Kvar hemma blev jag med tvätt och städning.
Sånt är livet. Allt roligt har ett slut.

TACK för att ni kom Moster och Kusinerna!!

Catharina, jag kommer ihåg att du sa att M blev så rädd vid Halloween förra året. Tur att ingen kom i år! Kan förstå att L längtade efter korv med mos efter alla lyxmiddagar :) ! Hoppas han var nöjd med sin resa?
Kul med jobbet! Och innan dess, ha det nu riktigt skönt i Danmark!

Britt, ja det är nog mycket du kommer att känna igen när du kommer hit :) . Jag älskar den duken till det bordet, den passar så bra så jag vill skicka ut Rikard på inköpsrunda i DK för fler av den sorten.
Jag visste inte att jag skrivit så mycket om att vi köat, men det stämmer. Tycker det varit så enormt mycket folk överallt hela hösten och det känner jag inte igen från tidigare besök här.
Tate modern blir bra. Vi måste ju börja någonstans och sämre kunde vi valt. Det blir super!
Jag tyckte faktiskt att R såg riktigt hemsk ut, ha ha. Kom det några barn och rinde på hos er?

Kram på er!
Ingrid

1 kommentar:

Catharina sa...

Det är nog dags för mig att göra ett nytt besök och se allt nytt på madame Tussauds! Det är ju evigheter sen jag var där!

Lars är jättenöjd med sin resa och han hade skjutit 4 djur på jakten så det hade blivit dyrt... nu är hornen på behandling och kommer skickande hit. Hu!!! Var ska vi ha dom?!?!

Ja, tänk vilken kontrast till allt gott kött han ätit... korv och mos ;o) Men så är det ofta när vi varit ute och rest. Det är nåt vanligt man längtar efter.

Nu ska jag återgå till packningen! Ska bli skönt att komma iväg lite för här är så grått och tråkigt så vi är bara inne och har lamporna tända även om det är mitt på dagen! Även om vi bara kommer att vara inne där också så är det lite roligare aktiviteter!

Vi ska också hinna gå och köpa tennisshorts till Hugo. Han måste ha fickor...

Det är så kul att läsa det du skriver! Tack för att du delar med dig av vad ni gör :o)

Kram Catharina