torsdag 25 november 2010

500 chokladbollar senare...

Brevet till Johan gjorde succé och han var så glad då han kom hem.

Promenaden med svenskorna idag (några av de som träffas en gång i månaden går ut och promenerar med jämna mellanrum och detta var första gången jag var med) i den ljuvliga soliga bokskogen, där senaste Harry Potter filmen spelats in, var supertrevlig och skön.

Johan sista tennis före jul var kall, men lyckad.

Därefter var det ingen återvändo. Dags att göra chokladbollar till skolan imorgon, som jag fått för mig att jag skulle göra. Egentligen tänkte jag ju göra knäck, men efter att ha fått besked om att skolans nötförbud gällde även mandlar, så ändrade jag mig.

Malin var inte sen att hjälpa till. Hon blandade och rullade för fullt. Så småningom anslöt Johan.


Mina svenska ingredienser sinade efterhand och jag fick kompletteringshandla flera gånger. Fatta hur mycket ingredienser det går åt till SÅ många chokladbollar! Besvärligast var att de inte har vaniljsocker här, så nu har jag köpt en flytande sak istället som jag droppat i lite av till varje laddning.

Tanken var att göra 600 st, en till varje elev, men så insåg jag att ALLA kommer ju ändå inte att vilja ha och så är några säkert sjuka eller bortresta, så jag stoppade vid drygt 500. När jag var på 450 kom jag på att någon kan ju imorgon få för sig att kokosen är en nöt och vi har rullat ALLA chokladbollarna i kokosflingor.... Jag kanske får alla 500 bollarna med mig hem igen, ha ha.


Nu står de på bästa stället för förvaring då kylskåpet är fullt. Bak i bilen. Perfekt. Utom på sommaren såklart.

Egentligen var detta en typisk idé för mig och det här var ju väldigt enkelt. Jag var ju lite tokigare när jag första terminen i DK sa att jag kunde göra korv och Halloweenapelsiner. DET blev en sen natt, men jag tycker ändå att det är kul.

Minns ni?TUR att det bara var 45 elever på den skolan vid den tiden :) !

Rikard kom hem från Irland efter 22 ikväll och 4.30 kommer en ny taxi och hämtar honom för vidare färd till Tyskland. Själv ska jag nu hoppa isäng och klockan är 1. Jag säger som jag sagt förut, inbrottstjuvar göre sig icke besvär, för här är någon vaken nästan dygnet runt.

Tack för alla roliga kommentarer och hälsningar idag! Lite personliga hälsningar kommer imorgon.

Nu säger jag tack för idag och god natt!
Ingrid

4 kommentarer:

Karin sa...

Hoppas att bollarna nu uppskattas!! Jag kan aldrig tänka mig att kokosflingor sorterar under nötter. Det är ju ingen nöt i den bemärkelsen.

Kram fr Karin

Britt sa...

Hej Ingrid!
Tur att du har barn som är så hjälpsamma och att de har en mamma som har så mycket energi och så många idéer. Bollarna kommer säkert att uppskattas. Tar de inte slut får ni väl köra runt med dem i bilen.
Kommer inte Rikard hem ,får du vara stand in för honom på skolan.
Kramar från Britt

Catharina sa...

Wow så många negerbollar... som jag fortfarande kallar dom. Hoppas ingen tar illa upp! Jag hoppas att dom blev uppskattade efter allt jobb!

Jag kommer ihåg dina fingrar från Halloween ;o) Jag tyckte att dom var så läskiga.

Våra skolor har också nötförbud.

Nu ska jag förbereda färdigt en glöggkaka som ska in i ugnen när vi kommer hem från Hugos tennis. En är redan i ugnen ;o)

Kram Catharina

Boktokig sa...

Hoppas de tyckte om dem och att du fick mycket uppskattning för att du gjort dem! Verkligen duktigt av dig!!!