tisdag 9 november 2010

Klippning eller Slingning? Båda, tack!

Varför kan inte saker vara enkla. Som hemma! I Danmark fick jag lära mig av andra mammor att där kunde de inte göra slingor (eller "striper" som det heter där) för de gör dem inte ordentligt ner till hårbotten. Jag lärde mig att poängtera att "striperna" skulle ner i botten och sedan funkade det fint. Visserligen klart dyrare än hemma, men men.

Nu är det dags igen att utforska en ny marknad och jag frågade på svenskträffen om de kunde rekommendera en frisör här för jag är ganska desperat efter en klippning och slingning. I min enfald tänkte jag nog att jag kommer säkert hem av en eller annan anledning under hösten och då kan jag fixa detta i Sverige i värsta fall, men jag inser nu att jag kommer inte hem före jul och till dess kan jag inte vänta. Men varför skulle jag? Hela ön här är full av kvinnor med snyggt hår och slingor.

SÅ vad fick jag lära mig då. Jo, att här gör inte samma person slingorna som den som klipper håret! De är liksom specialiserade och de båda kvinnorna jag pratade med upplyste om att de gick till olika salonger för klippning respektive slingning för att de hittat en som var bra på det ena och en annan som var bra på det andra!! Hur jobbigt låter inte detta? Då ska man boka sig på två olika ställen och dessutom sa de att det tar LÅÅÅÅNG tid att göra slingorna, typ fyra timmar. Så nu är jag övertygad om att det mesta är billigare här än hemma (i alla fall billigare än i DK), MEN med all sannolikhet kommer combon klippning+slingning att blir dyrare innan man är klar.

Omständigt! Vad hände med job rotation tanken? Det blir tyvärr inget hår fixat före helgen p g a detta med två olika salonger som skulle samordnas. Men, som vi alla vet. Skönhet kommer inifrån :) .

Catharina, visst har du rätt. Här finns ingen tid att sitta och vara nostalgisk. Här händer så mycket hela tiden och nästan allt är kul. Barnen har mycket skolarbete, men inte mer än i DK, däremot svårare, mer analyser, men mycket tydligare instruktioner. Just det senare är bra, för i DK var det så mycket oklarheter vilket gjorde att våra barn gjorde extra mycket av allt för att vara säkra på att ha täckt in det lärarna förmodligen menade.
Jag känner till alla djuren :) ! Såg nog alla utom vårtsvinet när vi var där nere...
Så kul det är med nya klubben i Malmö!

Karin, hur har det gått med uppföljningen efter Katas glutenbesked? Har ni ställt om matvanorna hemma redan?

Anna, jag såg de fina bilderna på er hos Lotta! Gissar att ni hade det bra! Hör av mig någon gång i nästa vecka när det lugnat sig lite. Kram.

Naemi, enig, fläder är nästan den bästa drycken men kräver rätt mycket jobb med att plocka alla blommor. När vi skulle fotografera bär och blad till våra förpackningar på jobbet kunde man få tag i färska bär från någonstans i nästan alla fall (jag menar om det var mitt i vintern gick det inte att plocka jordgubbar i Sverige), MEN flädern var alltid besvärlig, den växer inte överallt. Bara som lite värdelöst vetande alltså...
Här ska de spela tennis ute året runt. Inte som hemma. L gillar det inte alls!

Maria, väntar med spänning på kommentaren ;-) .

Britt, jag ska bädda. Vad vill ni ha för kuddar, höga, låga, hårda, mjuka?
En halv dag kvar... :))))

Dags att skriva matnota. Bara Malin kom hem med vanliga bussen idag. Johan har sport och L är med hem till en kompis i byn för första gången. Rikard är i SVERIGE över dagen. Varför inte?

Imorgon får vi gäster igen och de åker hem på söndag. Vi får se hur jag lyckas uppdatera här under dessa dagar.

Kram Ingrid

3 kommentarer:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag har normalkudde men Lennart behöver l hög eller 2 . Rikard har ringt idag från Lund.
Lite komplicerat det där med klippning och slingning. Men du är så fin med ditt tjocka och lockiga hår.Håller på att packa.
Kramar från Britt

Boktokig sa...

Ja, det låter lite bökigt med slingning och klippning på två olika ställen! Men vad spännande att pröva att bo på en annan plats än Sverige!

Tack! Vad kul att du gillar min blogg! :) Och vad kul att träffa på en annan boktokig! Jag måste säga att jag tycker det låter så trevligt att dina barn får läsa klassiker i skolan.
Jag håller med dig det är verkligen tur att biblioteken finns!!!

Karin sa...

Skrattar åt frisöruppdelningen! Själv blev jag ju blonderad snarare än slingad sist och det blev inte fin utväxt på det, vill jag lova! Nu har jag gjort en kompletterande väldigt diskret slingning i utväxten och fick då "hela" 100 kr rabatt. Men min frisör är jätterar - bara att man måste hålla efter honom lite. Jag är väldigt glad att han kan både klippa och slinga iaf.

Jag tänkte just skriva ett gluteninlägg... och tror att du får svar där, för jag vet ju att du går dit och läser.

Kram fr Karin